Nema članaka u ovoj kategoriji. Ukoliko su ovdje prikazane potkategorije, one mogu sadržavati članke.

Potkategorije

Program MAMA JE MAMA provodi se s ciljem prevencije rizičnih ponašanja mladih te pružanja psihosocijalne pomoći i podrške maloljetnim trudnicama, roditeljima i njihovim obiteljima. Programom se nastoji smanjiti ranjivost maloljetnih trudnica i roditelja, te ih osnažiti za aktivno i odgovorno preuzimanje roditeljske uloge.

U okviru programa MAMA JE MAMA provode se tri projekta.

Savjetovalište MAMA JE MAMA

Savjetovalište MAMA JE MAMA namijenjeno je maloljetnim trudnicama, roditeljima, ali i njihovim prijateljima i članovima obitelji koji im žele pružiti podršku. Kroz razne aktivnosti nastojimo osigurati potrebne informacije, pomoć i podršku pri suočavanju s teškoćama i pripremi za samostalan život.

Savjetovalište se nalazi u Zvonimirovoj 21 u Zagrebu. Termin je potrebno dogovoriti telefonski na broj 01-2442-061. Radno vrijeme: ponedjeljak i srijeda 9:00 - 19:00, utorak 9:00 - 17:00 i četvrtak 10:00 - 18:00.

Aktivnosti Savjetovališta:

• Telefonsko informiranje i savjetovanje
  • Psihološko savjetovanje
  • Pravno savjetovanje
  • Male edukativne grupe
  • Grupe podrške

Dio aktivnosti provodi se u okviru Savjetovališta MAMA JE MAMA, u Zagrebu, dok se dio aktivnosti provodi u suradnji s Dječjim domom Zagreb koji kao ustanova socijalne skrbi pruža smještaj za maloljetne majke i djecu kojima je potreban smještaj izvan vlastite obitelji.

Web portal za maloljetne trudnice i roditelje

Web portal za maloljetne trudnice i roditelje namijenjen je maloljetnim trudnicama, roditeljima te adolescentima koji se suočavaju s pitanjima i sumnjama vezanim uz trudnoću i teškoćama zbog rizičnih spolnih aktivnosti. Aktivnosti obuhvaćaju informiranje i edukaciju putem objavljenih članaka te savjetovanje maloljetnih roditelja od strane stručnjaka, psihologa, socijalnih radnika, pravnika i ginekologa. Aktivnosti Web portala, omogućuju da usluge savjetovanja i intenzivne podrške maloljetnim trudnicama i roditeljima, postanu dostupne za područje cijele Hrvatske.

Korak za mlade majke

Projekt Korak za mlade majke provodi se s ciljem osnaživanja mladih majki u nepovoljnim situacijama za samostalan život i aktivno sudjelovanje u zajednici. Projektom se nastoji educirati i senzibilizirati volontere za pružanje vršnjačke podrške mladim majkama, a jednako tako osigurati pripremu mladih majki koje izlaze iz domova socijalne skrbi za samostalan život povećanjem njihove aktivacije i motivacije. Projekt  počiva na modelu osiguravanja vršnjačke podrške mladim majkama od strane volontera, studenata socijalnog rada i provodi se u partnerstvu sa Studijskim centrom socijalnog rada u Zagrebu, Teatrom Puna kuća, te u suradnji s Dječjim domom Zagreb.

Sve usluge i aktivnosti u potpunosti su besplatne za korisnike i provode se uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih te Grada Zagreba.

Udruga roditelja "Korak po korak" poziva sve zainteresirane ravnateljice, stručne suradnice* i odgojiteljice vrtića Grada Zagreba te sjeverozapadnog dijela Hrvatske na seminar za primjenu Predškolskog CAP programa prevencije zlostavljanja djece

Seminar će se održati u petak, 27. i u subotu, 28. siječnja, 2017. godine prema priloženoj Agendi u prostorijama Dječjeg vrtića Medo Brundo, Dubrava 185, Zagreb

Cilj seminara je steći znanja i razviti vještine za aktivno uključivanje u prevenciju zlostavljanja djece u zajednici. Evaluacije programa pokazala su da je CAP program u cijelosti primjenjiv i da rezultira izuzetno dobrim rezultatima, kao što su:

• primjerenost informacija sudionicima
  • visoka profesionalnost CAP voditelja
  • praktična primjenjivost radionica
  • zadovoljstvo roditelja što škola brine o sigurnosti djece proširujući svoju odgojnu funkciju
  • poticanje komunikacije djece i roditelja
  • uspješno usvojene osnovne strategije sprječavanja zlostavljanja djece
  • razvijene vještine primjene novonaučenih znanja i prevencijskih strategija.

Budući da radionice za djecu izvodi tim od 3 osobe molimo vas da se na seminar uključi dovoljan broj osoba kako bi se u vašoj ustanovi mogli Programom pokriti sve predškolske grupe.

Prijavu s imenima sudionika molimo da pošaljete najkasnije do petka, 20.01.2017. g. na fax. 01 4847 598 ili elektronskim putem na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijavu možete preuzeti ovdje.

Na temelju vaših prijava poslat ćemo račun za uplatu kotizacije u iznosu od 600,00 kn po osobi koju treba uplatiti do početka seminara. Ukoliko se na ovu edukaciju upućuje tim od više osoba, sudjelovanje za četvrtu osobu je besplatno.

Sudionice dobivaju sav materijal neophodan za kvalitetnu provedbu aktivnosti programa koji se sastoji od priručnika "Nove strategije za sigurnu djecu", kompleta plastificiranih fotografija A3 formata, listova za evaluaciju, brošura za roditelje, CD sa power point prezentacijom predavanja za osoblje i roditelje, te dodatnih pisanih uputa i smjernica. U vrtiću je osiguran ručak prvog dana seminara te osvježenja za stanke. Za psihologe, članove Hrvatske psihološke komore seminar će biti bodovan.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na tel. 01/4855 578 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.