U svojoj rezoluciji iz 2012. godine, glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 1. lipnja Svjetskim danom roditelja. Svjetski dan roditelja prilika je da se sjetimo važnosti uloge roditelja, njihove nesebične predanosti, odricanja, njege i brige za djecu. Glavna skupština UN-a također naglašava kako obitelj ima primarnu odgovornost za skrb i zaštitu djece, za razvoj njihove osobnosti i odrastanje u sretnom obiteljskom okruženju, u atmosferi razumijevanja i ljubavi. Rezolucija prepoznaje ulogu roditelja za odgoj djece i poziva sve zemlje članice na obilježavanje ovog dana u punom partnerstvu sa civilnim društvom, a posebno s mladima i djecom. U gradovima diljem Hrvatske danas je organiziran prosvjed podrške kurikularnoj reformi. Kurikularna reforma ima za cilj oblikovati školski program i školu koja će odgovarati na zahtjeve budućnosti, učenicima osigurati korisnije i smislenije, razvojno primjereno obrazovanje, u skladu s njihovim interesima te ih osposobiti za suvremeni život, svijet rada i nastavak obrazovanja. Pitanje obrazovanja je pitanje budućnosti naše djece i budućnosti naše države te se tiče svih nas. Udruga roditelja „Korak po korak“ zalaže se za veće uključivanje roditelja u obrazovanje njihove djece i u život škole te pozivamo sve roditelje, ali i širu javnost da podrže prosvjed.