Diljem gradova i općina ovaj tjedan obilježava se DJEČJI TJEDAN. Ove godine provodi se pod motom: Ljubav djeci prije svega. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Društava Naša djeca i gradova i općina – prijatelja djece posvećena djeci, a tradicionalno se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su:

• usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu

• organizirati posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu tijekom trajanja Dječjeg tjedna

• pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece

• poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Udruga roditelja „Korak po korak“ pridružiti će se ovoj akciji kroz aktivnosti Koordinacije udruga za djecu čija je članica i jedna od osnivačica, ali i također kroz provedbu CAP (Child Assault Prevention) programa prevencije nasilja u brojnim vrtićima i školama diljem RH.

Početak dječjeg tjedna obilježava i početak Festivala o pravima djece, koji se održava već osmu godinu zaredom i koji objedinjuje stvaralaštvo, filmsku umjetnost, pisanu riječ i dječja prava i to ponajviše pravo na izražavanje, sudjelovanje, dostupnost svih kulturnih sadržaja svima, zajedništvo i jednakost.

U sklopu Festivala, Udruga roditelja „Korak po korak“ sudjeluje na debatnoj projekciji filma „Uvijek svoja“, 7.10.2016. u Kinu Tuškanac, kako bismo kroz raspravu o izazovima odrastanja čuli kako razmišljaju učenice i učenici srednjih škola te što im je potrebno od roditelja i stručnjaka.