Udruga roditelja "Korak po korak" od 1. studenog 2016. godine provodi novi projekt "Uključeni roditelji". Opći cilj projekta je doprinijeti smanjenju diskriminacije i povećanoj integraciji bivših zatvorenika, te njihovih obitelji, kroz jačanje osobnih, roditeljskih i partnerskih resursa te uključivanje u zajednicu kroz mrežu roditelja pomagača. Projekt sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, socijalnu politku i mlade u iznosu od 120.000,00 kuna.

Suradnici na projektu je Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske, odnosno Uprava za kaznene poslove i probaciju i MPRH Uprava za zatvorski sustav, dok su konzultantice na projektu Ljiljana Ban, socijalna pedagoginja i Irena Vitaljić, psihologinja, a nezavisnu evaluaciju ovog pilota provesti će prof.dr.sc. Martina Ferić.

Projekt je dizajniran na način da 6 roditelja pomagača koji sudjeluju u projektu na volonterskoj osnovi, djeluju kao podrška u kvalitetnijoj inkluziji roditelja - bivših zatvorenika u zajednicu. Ovo namjeravamo postići kroz 8 zajedničkih radionica koje će uključivati teme roditeljstva, partnerskih odnosa ali i osobnog rasta i razvoja.

U razvoj samih radionica uz stručnjakinje, uključene su i predstavnice Ministarstva pravosuđa te krajnji korisnici - roditelji, bivši zatvorenici.

Također, kroz projekt je predviđen i posjet Kaznionici Lepoglava kako bismo kvalitetnije informirali roditelje koji trenutno izdržavaju kaznu zatvora da nam se obrate i uključe u radionice po izlasku. Radionice su otvorenog tipa te se svi zainteresirani bivši zatvorenici koji su ujedno i roditelji pozivaju da se uključe. Radionice se provode svaku srijedu u prostorijama Savjetovališta udruge "Mama je mama", Zvonimirova 21 u Zagrebu s početkom u 15 sati. Zainteresirani se mogu javiti i u Udrugu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 01/4855 578.