Kroz mjesec lipanj, Udruga roditelja "Korak po korak" nastavlja s aktivnostima koje sufinanciraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstvo znanosti i obrazovanja a koje su doprinos Globalnim održivim ciljevima te Kampanji UN-a pod nazivom: Iskorijenimo nasilje nad djecom. Provedimo riječi u djela!

Aktivnosti koje smo predvidjeli su okrugli stolovi, odnosno radionice u 5 gradova: Virovitica, Vukovar, Petrinja, Rešetari i Garešnica (više detalja niže u tekstu).

Globalni održivi ciljevi, nastavak su tzv. Milenijskih ciljeva koje je preuzela i Republika Hrvatska za razdoblje 2000. -2015. Globalni ciljevi sadržani u programu do 2030. godine te uključuju 17 ciljeva i bazirani su na konceptu održivog razvoja. Koncept održivog razvoja podrazumijeva proces postizanja ravnoteže između gospodarskih, socijalnih i okolišnih zahtjeva, kako bi se osiguralo "zadovoljavanje potreba sadašnje generacije, bez ugrožavanja mogućnosti budućih generacija da zadovolje svoje potrebe".

Obzirom da se Udruga roditelja "Korak po korak" dugi niz godina bavi prevencijom nasilja nad i među djecom, posebno nam je važan 16. cilj - Mir i pravda, snažne institucije. Upravo unutar ovog cilja je Ban Ki-moon, generalni tajnik UN-a u ožujku 2016. godine pokrenuo globalnu kampanju "High Time to End Violence 2030", odnosno "Iskorijenimo nasilje nad djecom. Provedimo riječi u djela!"

Pozivamo sve zainteresirane da se odazovu i sudjeluju na dolje navedenim aktivnostima u gradovima koji su u njihovoj blizini a program i prijavni list za svaku aktivnost možete pronaći na dnu teksta.

VIROVITICA - 12. lipnja, 2017. godine održati će se Okrugli stol u OŠ V. Nazora, Virovitica s početkom u 12 sati. Okrugli stol održava se  u partnerstvu s Gradom Virovitica te OŠ Vladimira Nazora Virovitica.

Poziv Virovitica

Program Virovitica

Prijavni list Virovitica

VUKOVAR - 12. lipnja, 2017. godine održati će se radionica u knjižnici Osnovne škole Siniše Glavaševića, Vukovar s početkom u 11.00 sati

Poziv Vukovar

Program Vukovar

Prijavni list Vukovar

PETRINJA - 13 lipnja, 2017. godine održati će se radionica u Maloj dvorani POU Hrvatski dom, Petrinja s početkom u 12 sati.

Poziv Petrinja

Program Petrinja

Prijavni list Petrinja

Krajem lipnja i radionica u Rešetarima te Okrugli stol u Garešnici te molim sve zainteresirane da prate web stranice Udruge za više informacija ili nam se obrate na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Cilj ovih aktivnosti je poboljšati uvid u složeni problem nasilja nad djecom, raspraviti kako smanjiti pojavnosti različitih oblika nasilja, što učiniti kad se zlostavljanje djeteta razotkrije, ukazati na važnosti preventivnog djelovanja u zajednici te predstaviti CAP program prevencije nasilja nad djecom.

Sudjelovanjem stručnjaka različitih profila (učitelja, stručnih suradnika, socijalnih i zdravstvenih radnika te policijskih i pravosudnih službenika) želimo potaknuti raspravu o mogućnostima poboljšanja kapaciteta lokalne i regionalne zajednice za preventivni rad i kvalitetnije ostvarivanje prava djece na zaštitu od nasilja. Veselimo se vašem dolasku i sudjelovanju!