U petak, 15. svibnja 2020. godine od 11 do 13 sati, a u sklopu projekta Uključene zajednice financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, održali smo webinar o volontiranju i provedbi volonterske akcije za sudionike projekta. Webinar je održala gđa. Jelena Kamenko Mayer, koordinatorica Koordinacijskog ureda Osijek iz Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.

Projektom Uključene zajednice predviđeno je organiziranje i provođenje volonterske akcije u četiri lokalne zajednice (Osijek, Varaždin, Zagreb i Zadar)  s ciljem podizanja svijesti i senzibilizacije šire javnosti na poteškoće s kojima se susreću bivši zatvorenici,  njihove obitelji, a posebno njihova djeca. U skladu s time, svrha ovog webinara je educirati sudionike o organizaciji volonterske akcije te ih informirati o organizaciji volonterskih akcija u kriznim situacijama kao što je krizna epidemiološka situacija izazvana koronavirusom.

Programom webinara, na kojem je sudjelovalo ukupno 22 sudionika putem Zoom aplikacije, obuhvaćene su sljedeće cjeline: „Volontiranje - pojam, značaj i vrijednosti volonterstva“, „Zakonsko uređenje volonterstva u RH - prava i obveze volontera i organizatora volontiranja“ te „Organiziranje volonterskih akcija u zajednici - koraci u organizaciji volonterske akcije“.

Sudionici su imali priliku postaviti pitanja gđi. Kamenko Mayer te dobiti stručne i primjerima dobre prakse potkrijepljene odgovore.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Udruge roditelja "Korak po korak".
Više informacija o potporama možete pronaći na:
www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.