Okosnica projekta BRZO (Bolja Ravnoteža za Zaposlene Obitelji) je online kampanja pod nazivom #Posao&Obitelj kojom ćemo u razdoblju od 21. studenog do 1. prosinca, po uzoru na kampanju COFACE-a, na Facebook stranicama Udruge roditelja "Korak po korak" i Kluba trudnica i roditelja Split informirati javnost o događanjima na razini Europe vezano uz promjene za podršku obiteljima i postizanje ravnoteže između obitelji i posla.

Uz informiranje, cilj je kampanje i povezivanje prijedloga iz direktive na europskoj razini s potrebama obitelji u Hrvatskoj, kao i ukazivanje na potrebe i promjene u nacionalnoj obiteljskoj politici koju provode institucije RH. Poruke kampanje bit će prikazane kroz infografike, videozapise, iskustva i izjave Silvije Stanić koja 23. studenog sudjeluje i na prvom European Business-Education Summitu pri čemu će razmatrati mogućnosti treninga za poslodavce o fleksibilizaciji radnog vremena.

BRZO (Bolja Ravnoteža za Zaposlene Obitelji) #Posao&Obitelj projekt je kojeg Udruga roditelja "Korak po korak" provodi u partnerstvu s udrugom "Klub trudnica i roditelja Split". Projekt se provodi uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt je usmjeren na podršku obiteljima, zaposlenim roditeljima, kako bi postigli ravnotežu između poslovnih i obiteljskih obaveza, a provodi se na području Grada Zagreba i Splitsko-dalmatinske županije.

Ovaj cilj kroz projekt ostvarit će se

• Utvrđivanjem izazova i mogućnosti uspostave ravnoteže
  • Informiranjem javnosti o mogućnostima poboljšanja ravnoteže te
  • Poticanjem razvoja aktivnosti za postizanje ravnoteže između poslovnog i obiteljskog života na području ove dvije lokalne zajednice.

Ovim putem kao članica Europske mreže obiteljskih organizacija COFACE Families Europe, mogućnosti obitelji u Hrvatskoj želimo približiti međunarodnim smjernicama koje ističu zagovaranje uvjeta za lakše usklađivanje zahtjeva poslovnog i obiteljskog života na razini Europske unije.

Obitelji  u kojima roditelji uspiju postići ravnotežu svakako su u boljoj poziciji jer se s jedne strane  kvalitetnije brinu o djeci i drugim članovima obitelji, a s druge strane ostvaruju pozitivne poslovne rezultate. Kad sve zbrojimo, to utječe na društvo u cjelini. Obitelji u ravnoteži su zadovoljnije, učinkovitije, socijalno uključene.

Projekt uključuje zaposlene roditelje i poslodavce kako bi potrebe i mogućnosti bile usklađene. Roditelji i poslodavci susreću se s brojnim izazovima, a ovim putem želimo potaknuti društvo na aktivne promjene i podršku zaposlenim roditeljima.