Provedbom Osnovnog CAP seminara u Dubrovniku, 23. i 24.8.2016. godine osnažili smo CAP mrežu na samom jugu Hrvatske. Na seminaru je educirano 29 odgojno-obrazovnih djelatnika s područja Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. Zahvaljujemo Gradu Dubrovniku na podršci te Osnovnoj školi Lapad na organizaciji. Seminar su vodile Tanja Rončević i Bojana Čengija. Svim educiranim CAP timovima želimo uspješnu provedbu CAP programa.

Udruga roditelja "Korak po korak" u sklopu projekta Prevencija nasilja nad djecom primjenom CAP programa uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održala je Osnovni CAP seminar u OŠ Pojišan u Splitu 16. i 17. ožujka 2018. godine. Ovim seminarom educirali smo timove iz 9 osnovnih škola na području Grada Splita. Sudjelovale su 32 odgojno-obrazovne djelatnice te ocijenile organizaciju i provedbu seminara visoko kvalitetnom. Ovim seminarom doprinijeli smo širenju CAP mreže Osnovnog CAP programa na jugu Hrvatske te očekujemo pozitivne rezultate provedbe aktivnosti. Seminar su vodile Marina Trbus i Dijana Toljanić.

Ovim putem zahvaljujemo i OŠ Pojišan na odličnoj organizaciji te se veselimo  jačanju CAP mreže i nastavku suradnje u Splitu.

Seminar za provedbu Osnovnog CAP programa održan je u Osnovnoj školi Cvjetno naselje u Zagrebu 11. i 12. siječnja 2018. godine. Na seminaru su sudjelovale ukupno 42 polaznice, djelatnica osnovnih škola iz Grada Zagreba i okolice te Sisačko-moslavačke županije. Ovim seminarom ojačali smo CAP timove u Zagrebu i proširili CAP mrežu na području Sesveta. Polaznici su izrazili zadovoljstvo sudjelovanjem na seminaru i visoku motiviranost za provedbu. Seminar su vodile naše dugogodišnje koordinatorice i nove trenerice Maja Lisska i Dubravka Vulić.

Udruga roditelja "Korak po korak" u 2017. godini Seminarima Osnovnog CAP programa u Garešnici, Virovitici i Velikoj Gorici obuhvatila je sve županije Republike Hrvatske. Seminari su održani u OŠ Garešnica (24. i 25.03.2017.), Oš Vladimira Nazora u Virovitici (25. i 25.03.2017.) i OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici (17. i 18.11.2017.). Na seminarima je sudjelovalo ukupno 106 novih CAP pomagača. Hvala našim trenericama: Vesni Žilić, Tanji Tuhtan Maras, Marini Trbus, Mariji Maljković, Sanji Brajković i Dijani Toljanić na odličnoj suradnji i vođenju seminara.

CAP program prisutan je u školama u cijeloj zemlji što nam daje veliku motivaciju za daljnji radi i podršku CAP mreži. Novim CAP timovima želimo dobrodošlicu u CAP mrežu i uspješnu provedbu CAP programa.

31. kolovoza i 1. rujna 2016. u prostoru škole Davorina Trstenjaka u Zagrebu održan je seminar za provedbu Osnovnog CAP programa. Na seminaru je sudjelovalo ukupno 35 polaznica, djelatnica osnovnih škola iz Zagrebačke, Karlovačke i Koprivničko-križevačke županije te Grada Zagreba. Sudionice su visokim ocjenama procijenile korisnost seminara te iskazale visoku motiviranost za provedbu CAP programa u svojim školama. Ovom prilikom zahvaljujemo domaćinima seminara – OŠ Davorina Trstenjaka, Zagreb na ustupanju prostora za provedbu seminara. Seminar su vodile trenerice Sanja Brajković i Marina Trbus.

Udruga roditelja "Korak po korak" u partnerstvu s Dječjim domom Zagreb održala je 27. i 28. ožujka 2015. u prostoru Dječjeg doma Zagreb, Nazorova 49, seminar za edukaciju CAP pomagača u programu Osnovni CAP. Na seminaru su sudjelovala ukupno 32 polaznika: djelatnici osnovnih škola iz Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije, stručnjaci iz Dječjeg doma Zagreb (A.G.Matoš, Laduč, Nazorova) te Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba. Seminar su vodile trenerice Tamara Dubrović i Ida Poljan.

U osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana u Ličkom Osiku 20. i 21. veljače 2015. održan je seminar za edukaciju CAP pomagača u organizaciji Udruge roditelja "Korak po korak". U Ličko- senjskoj županiji CAP program je prisutan već deset godina kada su se educirale prve CAP pomagačice Vesna Orešković i Lidija Bregant Jelić, koje provode program u svojim školama i diljem županije. Na seminaru je uspješno educiran 21 djelatnik iz osnovnih škola dr. Jure Turića (Gospić), dr. Franje Tuđmana (Lički Osik), dr. Ante Starčevića (Pazarište Klanac), Anž Frankopan (Kosinj), Lovinac te Društva Naša djeca grada Gospića. Seminar su vodile trenerice Dijana Toljanić i Vesna Orešković.

Udruga roditelja „Korak po korak“ organizirala je seminar osnovnog CAP programa za profesore i stručne suradnike osnovnih škola u Rijeci 21. i 22.3.2014. Cilj seminara je bio osposobiti djelatnike za primjenu osnovnog CAP programa prevencije zlostavljanja djece. Na seminaru je sudjelovalo 35 stručnjaka a vodile su ga socijalne pedagoginje Vesna Žilić i Dijana Toljanić.