Prvi Teen CAP seminar održan je u OŠ Ivana Cankara u Zagrebu, 03. i 04.11.2017. godine na kojem je educirano 33 sudionika iz Zagreba i Zagrebačke županije. Trenerice ubile Dijana Toljanić i Vesna Orešković. Drugi Teen CAP seminar u 2017. godini održan je u OŠ Mladost u Osijeku uz podršku Osječko-baranjske županije 24. i 25.11. na kojem su educirane 27 odgojno-obrazovne djelatnice iz 6 osnovnih škola te Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. Seminar su vodile Marina Trbus i Sanja Brajković.

Zahvaljujemo svim polaznicima na sudjelovanju i marljivom radu, te želimo uspjeh u budućem provođenju CAP programa.

4. i 5. studenog 2016. održan je Teen CAP seminar na kojem je sudjelovala 31 stručna suradnica i učiteljica s područja grada Gospića i okolice te Ličko - senjske i Primorsko - goranske županije. Seminar sufinnacirao Grad Gospić, a održan je u OŠ dr. Franje Tuđmana u Ličkom Osiku. Seminar su vodile Teen CAP trenerice Lidija Bregant Jelić i Dijana Toljanić, a trenerica Vesna Orešković preuzela je odgovornost za organizaciju seminara i podršku voditeljicama.

U petak 24.4. i subotu 25.4.2015. godine u Zagrebu je održan TeenCAP seminar u Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj. Tijekom dvodnevnog seminara na kojem su sudjelovala 23 stručnjaka s područja Grada Zagreba, Zagrebačke, Međimurske i Sisačko-moslavačke županije obrađene su teme razvoja adolescenata, napada na adolescente, CAP-ov pristup prevenciji i pristup poučavanju u razredu, a prisutni su stručnjaci imali prilike prisustvovati demonstraciji i raspravi o radionicama za učenike. Voditeljice seminara su bile dugogodišnje suradnice Udruge roditelja "Korak po korak" psihologinja Sanja Brajković i pedagoginja Maja Lisska.

Novi TeenCAP seminar je održan 17. i 18.1.2014. godine u Zagrebu, koji je dio aktivnosti projekta "Prevencija zlostavljanja djece i mladih primjenom CAP programa". Predavačice na seminaru bile su dugogodišnje suradnice Udruge roditelja "Korak po korak" psihologinje Elvira Nimac i Sanja Brajković.

Tijekom dvodnevnog seminara na kojem je sudjelovalo 25 stručnjaka s područja Grada Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke, Koprivničko - Križevačke i Ličko - Senjske županije, obrađene su teme razvoja adolescenata, napada na adolescente, CAP-ov pristup prevenciji i pristup poučavanju u razredu, a prisutni su stručnjaci imali prilike prisustvovati demonstraciji i raspravi o radionicama za učenike.

Posebna se pažnja usmjerila na fizičko, emocionalno i seksualno zlostavljanje, zanemarivanje, nasilje u vezi i same posljedice zlostavljanja. Osim demonstracije radionica, polaznici seminara su dobili i upute za izvođenje istih.

U petak 08.03. i subotu 09.3.2013. u Vukovaru održan je seminar za edukaciju TeenCAP pomagača. Seminar je dio aktivnosti projekta "Prevencija zlostavljanja djece i mladih primjenom CAP programa" koje sufinancira Grad Vukovar. Edukaciji su prisustvovale 32 osobe, djelatnici osnovnih škola Grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Predavačice na seminaru bile su dugogodišnje suradnice Udruge roditelja "Korak po korak", Elvira Nimac, psihologinja i Biljana Krnjajić, knjižničarka.

U petak 26.10. i subotu 27.10.2012. godine održana su dva seminara za primjenu Teen CAP programa. Jedan je održan u Pazinu, a drugi u Zagrebu.

Zagrebački seminar vodile su trenerice Elvira Nimac i Sanja Brajković, gdje je prisustvovalo 32 djelatnika osnovnih škola sa šireg područja Grada Zagreba.

Seminar u Pazinu vodile su trenerice Vesna Žilić i Tanja Tuhtan Maras, gdje je prisustvovalo 44 djelatnika osnovnih škola s područja Istarske i Primorsko-goranske županije.

U petak 14.10. i subotu 15.10.2011. održan je seminar za primjenu TeenCAP programa u Osnovnoj školi dr. Ante Starčevića u Zagrebu.

Seminar je održan u sklopu projekta: TeenCAP program: prilog kampanji VE za zaustavljanje spolnog nasilja nad djecom '1 od 5', sufinanciranog od Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Sudjelovalo je 19 osoba i to djelatnici osnovnih škola iz Zagreba i Čakovca, pri čemu su škole iz Čakovca sufinancirale edukaciju s ciljem uvođenja ovog preventivnog programa na njihovom području.
Predavačice na seminaru bile su trenerice za CAP program, Elvira Nimac i Sanja Brajković, psihologinje. Sudionici su ocijenili edukaciju viskoim ocjenama te pokazali veliki interes i želju da ovaj program prevencije zlostavljanja djece provode u svojim školama.

U petak 18.2. i subotu 19.2.2011. održan je TeenCAP seminar u Osnovnoj školi Gornja Vežica u Rijeci. TeenCAP je program primarne prevencije zlostavljanja namijenjen populaciji adolescenata. Predstavlja varijantu CAP programa, jednog od najboljih preventivnih programa u svijetu. Na seminaru je sudjelovalo 26 osoba, djelatnika osnovnih škola iz Grada Rijeke i Primorsko – goranske županije. Predavačice na seminaru bile su trenerice za Teen CAP program, Tanja Tuhtan-Maras, psihologinja i Sanja Brajković, psihologinja.