Bez sustavnog pristupa ne možemo govoriti da činimo sve kako bismo zaštitili djecu!

Četvrta konferencija CAP pomagača i pomagačica Republike Hrvatske održana je 04. i 05. travnja u Splitu. Na konferenciji je istaknuto kako i nakon 20 godina provođenja CAP-a program ide dalje kako bi osigurao potrebnu pomoć najosjetljivijim skupinama u našem društvu – djeci i mladima. Temeljitim i interdisciplinarnim pristupom, povezivanjem stručnjaka, institucija, udruga, ali i lokalne vlasti u borbu protiv nasilja te edukacijom mladih može se izgraditi bolja budućnost.

Dragi naši CAP pomagači i pomagačice,

Datum početka 4. nacionalne konferencije CAP pomagača Hrvatske ozbiljno je blizu te vam danas donosimo i službeni program. Možete ga naći na OVOM LINKU.

Kao što možete vidjeti, počinjemo 4. travnja 2019. u 12:00 sati okupljanjem i registracijom, a završavamo 5. travnja 2019. u 13:30 ili 16:00. Sve aktivnosti odvijat će se u Hotelu Zagreb!

Veselimo se vašem dolasku te zajedničkom radu i druženju!

Vaš Korak tim!

Poštovani CAP pomagači,

Osobito nam je zadovoljstvo srdačno Vas pozdraviti i poželjeti Vam dobrodošlicu u Grad Split povodom održavanja 4. Konferencije CAP pomagača Republike Hrvatske. Čast nam je što je ove godine Split odabran kao grad  domaćin ovog nacionalnog susreta te se veselimo ugostiti vas u što većem broju.

Grad Split prepoznaje važnost sprečavanja svakog oblika nasilja nad i među djecom i mladima, osobito kroz provedbu kvalitetnih preventivnih programa. Iz tog nam je razloga posebno drago s Udrugom roditelja Korak po korak proslaviti 20. rođendan provedbe CAP programa na razini Republike Hrvatske jer se program upravo toliko provodi i u našem Gradu.

Ponosni smo što možemo reći da su kroz CAP program u našem gradu prošle tisuće djece i roditelja, a također i velik broj odgojno – obrazovnih djelatnika, velikim trudom našeg lokalnog CAP tima. Svakako ćemo nastaviti davati sve od sebe kako bi svako dijete moglo živjeti sigurno, jako i slobodno.

Nadamo se kako će predani angažman lokalne zajednice te iskustvo naših lokalnih CAP pomagača i koordinatorica doprinijeti što ugodnijem boravku u Gradu Splitu te uspješnom radu u sklopu Konferencije, što vam želim u ime svih građanki i građana Grada Splita.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Andro Krstulović Opara

Dragi naši,

objavljen je program 3. CAP konferencije koja će se održati u Kulturno Informativnom Centru Gospić, 26. i 27. travnja 2018. godine.

Program možete preuzeti ovdje.

Veselimo se vašem dolasku i vidimo se u Gospiću!

Programski odbor poziva Vas da svoje aktivnosti na 3. Konferencije CAP pomagača Hrvatske prijavite do 10. travnja, 2018. godine.

Povratnu informaciju o odluci Programskog odbora o prihvaćanju prijave i uvrštavanju u  program Konferencije sudionici će dobiti do 15. travnja, 2018

Molimo da neovisno o prijavi radova, prijavite se za sudjelovanje na Konferenciji. To možete učiniti ovdje. Više detalja i sadržaja o Konferenciji možete vidjeti u kategoriji CAP program/CAP Konferencija 2018.

Program 3. CAP Konferencije biti će prvenstveno temeljen na aktivnostima prevencije na lokalnoj razini, na razini škole, susjedstva, suradnje različitih pojedinaca, institucija i organizacija, na razini zajednice. Vodilja za teme na ovoj razini je 2. cilj CAP programa:

• potaknuti lokalnu zajednicu na aktivno zalaganje za prevenciju nasilja u društvu, a posebno na prevenciju nasilja nad i među djecom.

Poštovane i poštovani, drage kolege i kolegice, prijatelji,

čast mi je i zadovoljstvo, osobno vas pozvati na 3. Konferenciju CAP pomagača Hrvatske!

Ove godine, imamo priliku, po prvi puta, održati CAP Konferenciju izvan Zagreba, točnije, u gradu Gospiću, 26. i 27. travnja, 2018. godine

Sve nas u Udruzi roditelja "Korak po korak" to iznimno veseli jer smo u više navrata, kroz provedbu različitih aktivnosti, edukacija, seminara, javnih događanja i tribina, uvijek imali osjećaj dobrodošlice i prijateljstva u tom gradu. Uopće ne sumnjam da će i sada, zahvaljujući partnerstvu s gradom Gospićem, suradnji s Kulturno Informativnim Centrom Gospić te podršci s terena od CAP koordinatorica za Ličko senjsku županiju – Lidije Bregant Jelić i Vesne Orešković i ovaj dvodnevni skup biti u ozračju prijateljstva i zajedničkog rada i učenja.

Prijavite i svoje sudjelovanje na KonferencijiRok za prijavu sudjelovanja na 3. CAP Konferenciji je 16. travnja 2018. godine i to možete učiniti ovdje. Još važnije, pozivamo sve vas, CAP pomagačice i pomagače da doprinesete raznolikosti i bogatstvu Konferencije, prijavite svoja izlaganja, postere ili nas iznenadite radovima učenika, roditelja, pojedinaca, organizacija u vašoj općini, gradu, selu a koji promiču nenasilje, toleranciju, zajedništvo. Više o prijavi radova možete vidjeti ovdje