Koliko je koristan i snažan CAP program najbolje vidimo po reakcijama djece i roditelja koji sudjeluju u njemu!
One su nam najbolji pokazatelj da ono što radimo jest nešto veliko i važno za cijelo naše društvo!
Iz tog razloga jako smo ponosni jer nam je prije nekoliko dana stiglo, za nas, veoma ohrabrujuće pismo majke čija djeca jesu dio CAP program!

„Poštovani odgajatelji i svi Vi koji s ljubavlju i optimizmom svakog dana krećete iz vaših domova da biste čuvali i odgajali našu djecu,

Cap pomaže djeci da se ne boje ići sami od kuće do škole, igrati se u kvartu, susresti s neznancem, s ljudima loših namjera, s agresivnim vršnjacima i nizu loših životnih situacija s kojima se susreću i prije nego mi postanemo svjesni da su zagazili jednom nogom u svijet.

Živi se brzo i oni vrlo rano dođu u dodir sa svijetom oko nas. Mi kao roditelji dužni smo im otkriti sve lijepe, a i grube stvari života. 
Jasno mi je da se s ovom temom o „gruboj strani života“ većina nas bori, nismo sigurni u svoje vještine, ni s nama se nije o tome razgovaralo, svo znanje osjetili smo na svojoj koži. E upravo zato CAP program i tete u timovima su moj as iz rukava!!!

Cap program je za mene genijalan i oduševljavajuć program koji na savršeno prihvatljiv, čak i interaktivno zabavan način djecu uči kako reći NE!. Kome i u kojoj situaciji reći NE!. Što kada im priđe nepoznata osoba? Što kad ih prijatelj iz razreda svaki dan gnjavi? Što kada ih netko želi dodirnuti gdje oni ne žele i njima se to ne sviđa? I još stotine situacija...

Djeca imaju pravo na informaciju! Djeca imaju pravo na znanje kako kročiti kroz život.

U školama se drilaju matematika i povijest Hrvata, a nitko da s njima razgovara o opasnostima koje svaki novi dan donosi. Jedni druge maltretiraju na očigled učitelja koji ništa ne poduzimaju jer imaju svoje papirologije preko glave. Tužno je to da su nam prioriteti totalno krivo posloženi.

Vrijeme je da se glasno kaže NE! Svim ljudima i djeci loših namjera. 
CAP je prevencija i lijek za zlo u društvu!"

Srdačan pozdrav od mame I.K.