U petak 16.09. i subotu 17.09.2011. održan je seminar za primjenu Osnovnog CAP programa u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Velikoj Gorici. Seminar je održan u sklopu projekta "CAP program: prilog kampanji Vijeća Europe za zaustavljanje spolnog nasilja nad djecom - Jedno od pet" sufinanciranog od Grada Velike Gorice. Prisutne je ispred Grada Velike Gorice uvodno pozdravila Arijana Mataga Tintor, savjetnica za djecu i mlade, zaželjeviši prisutnima uspješnu edukaciju te kasnije provedbu programa u svojim školama.

 

Velika Gorica prva je i jedina jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj koja je ostvarila dva dugoročna cilja CAP programa - lokalna zajednica nastoji djelovati na način da sprječava nasilje među ljudima i prepoznaje ih kao svoj važan cilj te potiče osnovne škole na sustavan pristup primarnoj prevenciji zlostavljanja djece.
Seminaru su prisustvovale 25 osobe, djelatnici osnovnih škola iz Grada Velike Gorice te Zagreba i Raba, gdje je Grad Rab sufinancirao edukaciju CAP pomagača s ciljem uvođenja ovog preventivnog programa na njihovom području.
Predavačice na seminaru bile su trenerice za CAP program, Elvira Nimac i Sanja Brajković, psihologinje. Sudionici su pokazali veliki interes i želju da ovaj program prevencije zlostavljanja djece provode u svojim školama.