U petak 07.12. i subotu 08.12.2012. godine održana su dva seminara za primjenu Osnovnog CAP programa. Jedan je održan u Zagrebu, a drugi u Varaždinskim toplicama.

Seminare su vodile trenerice Elvira Nimac, Sanja Brajković, Marija Maljković i Marina Trbus, a ukupno su sudjelovala 64 djelatnika osnovnih škola s područja Grada Zagreba, Zagrebačke, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije.

Sudionici su ocijenili edukaciju visokim ocjenama te pokazali veliki interes i želju da ovaj program prevencije zlostavljanja djece provode u svojim školama, a svoju visoku motivaciju dokazali su i dolaskom na drugi dan seminara kroz snježnu mećavu!

Ovim putem, Udruga roditelja "Korak po korak" i trenerice zahvaljuju svim sudionicima na velikom interesu, odličnoj suradnji i pozitivnoj atmosferi tijekom edukacija. Također, zahvaljujemo Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan iz Zagreba i Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih toplica na pomoći u organizaciji i provedbi seminara.