Udruga roditelja "Korak po korak" poziva sve zainteresirane ravnateljice, stručne suradnice* i odgojiteljice vrtića Splitsko-dalmatinske županije na seminar za primjenu Predškolskog CAP programa prevencije zlostavljanja djece

Seminar će se održati u petak, 19. i u subotu, 20. siječnja, 2018. godine prema priloženoj Agendi u prostorijama Dječjeg vrtića Sv. Pavla Apostola, Pujanke ul. 14, 21 000 Split.

Budući da radionice za djecu izvodi tim od 3 osobe molimo vas da se na seminar uključi dovoljan broj osoba kako bi se u vašoj ustanovi mogli Programom pokriti sve predškolske grupe.

Prijavu s imenima sudionika molimo da pošaljete najkasnije do petka, 12.01.2017. na e-mail adresu: info@udrugaroditeljakpk.hr

Sudionice dobivaju sav materijal neophodan za kvalitetnu provedbu aktivnosti programa koji se sastoji od priručnika "Nove strategije za sigurnu djecu", kompleta plastificiranih fotografija A3 formata, listova za evaluaciju, brošura za roditelje, CD sa power point prezentacijom predavanja za osoblje i roditelje, te dodatnih pisanih uputa i smjernica. U vrtiću je osiguran ručak prvog dana seminara te osvježenja za stanke.

Za psihologe, članove Hrvatske psihološke komore seminar će biti bodovan.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na tel. 01/4855 578 ili info@udrugaroditeljakpk.hr .

Prijava

Agenda

Poziv

Udruga roditelja "Korak po korak" poziva sve zainteresirane ravnateljice, stručne suradnice* i odgojiteljice vrtića Grada Zagreba te sjeverozapadnog dijela Hrvatske na seminar za primjenu Predškolskog CAP programa prevencije zlostavljanja djece

Seminar će se održati u petak, 27. i u subotu, 28. siječnja, 2017. godine prema priloženoj Agendi u prostorijama Dječjeg vrtića Medo Brundo, Dubrava 185, Zagreb.

Cilj seminara je steći znanja i razviti vještine za aktivno uključivanje u prevenciju zlostavljanja djece u zajednici. Evaluacije programa pokazala su da je CAP program u cijelosti primjenjiv i da rezultira izuzetno dobrim rezultatima, kao što su:

• primjerenost informacija sudionicima
  • visoka profesionalnost CAP voditelja
  • praktična primjenjivost radionica
  • zadovoljstvo roditelja što škola brine o sigurnosti djece proširujući svoju odgojnu funkciju
  • poticanje komunikacije djece i roditelja
  • uspješno usvojene osnovne strategije sprječavanja zlostavljanja djece
  • razvijene vještine primjene novonaučenih znanja i prevencijskih strategija.

Predškolski CAP je program prevencije zlostavljanja djece namijenjen djeci predškolske dobi u vrtićima.

Cilj je smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima zlostavljanja kroz:

• pružanje kvalitetnih informacija;
  • poučavanje učinkovitim prevencijskim strategijama;
  • osnaživanje njima važnih odraslih, roditelja i zaposlenika vrtića, da im pruže kvalitetniju podršku.

Radionice za djecu održavaju se kroz 3 uzastopna dana u trajanju oko pola sata. Vode ih 3 posebno educirane CAP pomagačice.

Udruga roditelja "Korak po korak" u partnerstvu s Dječjim domom Zagreb održala je 6. i 7. veljače 2015. u prostoru Dječjeg doma Zagreb, Nazorova 49 seminar za edukaciju CAP pomagača u programu Predškolski CAP. Na seminaru je sudjelovalo ukupno 24 polaznika: djelatnici dječjih vrtića iz Sisačko-moslavačke županije, Zagreba i Velike Gorice, te stručnjaci iz Dječjeg doma Zagreb i Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba. Seminar su vodile trenerice Ksenija Benaković i Tina Budić.

Udruga roditelja „Korak po korak“ organizirala je 30. i 31.01.2015. godine u Dječjem vrtiću Svetog Pavla Apostola u Splitu seminar za stručne suradnike i odgojitelje vrtića Splitsko-dalmatinske županije. Cilj seminara je bio osposobiti djelatnike za primjenu predškolskog CAP programa prevencije zlostavljanja djece. Na seminaru je sudjelovalo 25 stručnjaka, a vodile su ga psihologinja Dalma Luketin i defektologinja Asja Podrug.

Udruga roditelja "Korak po korak" poziva sve zainteresirane ravnateljice, stručne suradnice* i odgojiteljice vrtića Grada Zagreba te sjeverozapadnog dijela Hrvatske na seminar za primjenu Predškolskog CAP programa prevencije zlostavljanja djece

Seminar će se održati u petak, 26. i u subotu, 27. siječnja, 2018. godine prema priloženoj Agendi u prostorijama Dječjeg vrtića Medo Brundo, Dubrava 185, Zagreb.

Prijavu s imenima sudionika molimo da pošaljete najkasnije do petka, 19.01.2017. na e-mail adresu: info@udrugaroditeljakpk.hr

Za psihologe, članove Hrvatske psihološke komore seminar će biti bodovan.

Poziv

Agenda

Prijava

Udruga roditelja „Korak po korak“ organizirala je 21. i 22.03.2014. godine seminar za stručne suradnike i odgojiteljice vrtića Vukovarsko-srijemske županije. Cilj seminara je bio osposobiti djelatnike za primjenu predškolskog CAP programa prevencije zlostavljanja djece. Na seminaru je sudjelovalo 35 stručnjaka a vodile su ga psihologinje Dejana Varnica i Tina Budić.

Zahvaljujemo svim polaznicima na sudjelovanju i marljivom radu, te želimo uspjeh u budućem provođenju CAP programa.

Udruga roditelja "Korak po korak" održala je seminar za stručne suradnike i odgojiteljice vrtića Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Cilj je seminara osposobiti djelatnice vrtića za primjenu Predškolskog CAP programa prevencije zlostavljanja djece. CAP program provodi se u Hrvatskoj od 2000. godine, a verificiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Seminar se održao u prostorijama Dječjeg vrtića Trešnjevka, Zagreb, u petak 31.1. i subotu 1.2.2014. prilikom čega se odazvalo 38 stručnjaka. Predavačice na seminaru su bile dugogodišnje suradnice udruge roditelja Korak po korak, psihologinje Jagoda Sirovica i Tina Buza.