Predškolski CAP je program prevencije zlostavljanja djece namijenjen djeci predškolske dobi u vrtićima.

Cilj je smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima zlostavljanja kroz:

• pružanje kvalitetnih informacija;
  • poučavanje učinkovitim prevencijskim strategijama;
  • osnaživanje njima važnih odraslih, roditelja i zaposlenika vrtića, da im pruže kvalitetniju podršku.

Radionice za djecu održavaju se kroz 3 uzastopna dana u trajanju oko pola sata. Vode ih 3 posebno educirane CAP pomagačice.

Udruga roditelja "Korak po korak" u partnerstvu s Dječjim vrtićem Sv. Pavla Apostola u Splitu održala je Predškolski CAP seminar 19. i 20. siječnja 2018. Na seminaru je sudjelovalo ukupno 77 polaznika: djelatnici dječjih vrtića iz Splita i okolice, Ivanić Grada i područja Krapinsko-zagorske županije. Seminare su vodile trenerice Dalma Luketin  i Asja Podrug.

Zahvaljujemo svim polaznicima na sudjelovanju i marljivom radu, te želimo uspjeh u budućem provođenju CAP programa.

Udruga roditelja "Korak po korak" u partnerstvu s Dječjim vrtićem Medo Brundo u Zagrebu održala je 2 Predškolska CAP seminara (26. i 27. siječnja te 23. i 24. veljače 2018.). Na seminarima je sudjelovalo ukupno 77 polaznika: djelatnici dječjih vrtića iz Zagreba i okolice, Ivanić Grada i područja Krapinsko-zagorske županije. Seminare su vodile trenerice Ksenija Benaković i Tina Budić.

Udruga roditelja "Korak po korak" u partnerstvu s Dječjim vrtićem Medo Brundo u Zagrebu održala je 2 Predškolska CAP seminara (27. i 28. siječnja te 17. i 18. veljače 2017.). Na seminarima je sudjelovalo ukupno 90 polaznika: djelatnici dječjih vrtića iz Zagreba, Koprivnice, Velike Mlake, Ivanić Grada i područja Krapinsko-zagorske županije. Seminare su vodile trenerice Ksenija Benaković i Tina Budić.

Udruga roditelja "Korak po korak" u partnerstvu s Dječjim vrtićem Medo Brundo u Zagrebu održala je 2 Predškolska CAP seminara (19. i 20. veljače te 8. i 9. travnja 2016.). Na seminarima je sudjelovalo ukupno 77 polaznika: djelatnici dječjih vrtića iz Zagreba, Velike Gorice i Krapinsko-zagorske županije. Seminare su vodile trenerice Ksenija Benaković i Tina Budić.

Udruga roditelja "Korak po korak" u partnerstvu s Dječjim domom Zagreb održala je 6. i 7. veljače 2015. u prostoru Dječjeg doma Zagreb, Nazorova 49 seminar za edukaciju CAP pomagača u programu Predškolski CAP. Na seminaru je sudjelovalo ukupno 24 polaznika: djelatnici dječjih vrtića iz Sisačko-moslavačke županije, Zagreba i Velike Gorice, te stručnjaci iz Dječjeg doma Zagreb i Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba. Seminar su vodile trenerice Ksenija Benaković i Tina Budić.

Udruga roditelja „Korak po korak“ organizirala je 30. i 31.01.2015. godine u Dječjem vrtiću Svetog Pavla Apostola u Splitu seminar za stručne suradnike i odgojitelje vrtića Splitsko-dalmatinske županije. Cilj seminara je bio osposobiti djelatnike za primjenu predškolskog CAP programa prevencije zlostavljanja djece. Na seminaru je sudjelovalo 25 stručnjaka, a vodile su ga psihologinja Dalma Luketin i defektologinja Asja Podrug.

Udruga roditelja „Korak po korak“ organizirala je 21. i 22.03.2014. godine seminar za stručne suradnike i odgojiteljice vrtića Vukovarsko-srijemske županije. Cilj seminara je bio osposobiti djelatnike za primjenu predškolskog CAP programa prevencije zlostavljanja djece. Na seminaru je sudjelovalo 35 stručnjaka a vodile su ga psihologinje Dejana Varnica i Tina Budić.