Seminar za obuku pomagača u CAP programu prevencije zlostavljanja predškolske djece održan je 4. i 5. svibnja u Dubrovniku u DV Škatulica. Seminar su vodile CAP trenerice Dalma Luketin (DV "Kaštela") i Eli Vidović (DV "Trogir").

Seminaru je prisustvovala 41 djelatnica dječjih vrtića "Dubrovnik", "Župa Dubrovačka" i "Konavle", te stručnjaci iz Udruge "Feniks" i dubrovačkih škola (odgajatelji, učitelji te članovi stručnih timova svih profila).

Sudionice su izrazile veliko zadovoljstvo CAP programom i seminarom. Na temelju 39 povratnih informacija, dvije sudionice seminar djelomično ispunio očekivanja, dok je za 37 sudionica ispunio njihova očekivanja u potpunosti. Sedam sudionica ocijenilo je sadržajnu stranu seminara izuzetnom, a 32 sudionice procijenile su ga kvalitetnim i primjenjivim. Organizacija seminara bila je dobra za 5 sudionica, a za njih 34 odlična.
Dolje navodimo neke od komentara i primjedbi:
"Sve sadržaje i aktivnosti Eli i Dalma su nam izvanredno prenijele. Hvala na trudu i autentičnosti."
"Jako zanimljivo i poučno. Radujem se primjeni ovog programa u svome vrtiću. Hvala."
"Vrlo zanimljivo i primjenjivo u praksi."
"Ovakvih seminara treba što više."
Osim što su ocijenile CAP program i samu edukaciju visokim ocjenama, sudionice su pokazale i visoki stupanj motivacije za provedbu ovog programa u svojim ustanovama.

pripremila: Dalma Luketin