U petak 26.10. i subotu 27.10.2012. godine održana su dva seminara za primjenu Teen CAP programa. Jedan je održan u Pazinu, a drugi u Zagrebu.

Zagrebački seminar vodile su trenerice Elvira Nimac i Sanja Brajković, gdje je prisustvovalo 32 djelatnika osnovnih škola sa šireg područja Grada Zagreba.

Seminar u Pazinu vodile su trenerice Vesna Žilić i Tanja Tuhtan Maras, gdje je prisustvovalo 44 djelatnika osnovnih škola s područja Istarske i Primorsko-goranske županije.

Sudionici su ocijenili edukaciju visokim ocjenama te pokazali veliki interes i želju da ovaj program prevencije zlostavljanja djece provode u svojim školama. Ovim putem, Udruga roditelja "Korak po korak" i trenerice zahvaljuju svim sudionicima na velikom interesu, odličnoj suradnji i pozitivnoj atmosferi tijekom edukacije. Također, zahvaljujemo Osnovnoj školi Vladimira Nazora iz Pazina i Osnovnoj školi Frana Galovića iz Zagreba na pomoći u organizaciji i provedbi seminara.