Novi TeenCAP seminar je održan 17. i 18.1.2014. godine u Zagrebu, koji je dio aktivnosti projekta "Prevencija zlostavljanja djece i mladih primjenom CAP programa". Predavačice na seminaru bile su dugogodišnje suradnice Udruge roditelja "Korak po korak" psihologinje Elvira Nimac i Sanja Brajković.

Tijekom dvodnevnog seminara na kojem je sudjelovalo 25 stručnjaka s područja Grada Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke, Koprivničko - Križevačke i Ličko - Senjske županije, obrađene su teme razvoja adolescenata, napada na adolescente, CAP-ov pristup prevenciji i pristup poučavanju u razredu, a prisutni su stručnjaci imali prilike prisustvovati demonstraciji i raspravi o radionicama za učenike.

Posebna se pažnja usmjerila na fizičko, emocionalno i seksualno zlostavljanje, zanemarivanje, nasilje u vezi i same posljedice zlostavljanja. Osim demonstracije radionica, polaznici seminara su dobili i upute za izvođenje istih.