Program "Izgradnja Europe za djecu i s djecom" uključuje borbu protiv seksualnog nasilja nad djecom specifičnim pravnim instrumentima i sveobuhvatnim aktivnostima za podizanje razine svijesti.  U okviru Programa, Vijeće Europe je u Rimu (Italija), 29. studenog 2010. pokrenulo Kampanju za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom.

Glavni ciljevi Kampanje su:

• promicanje potpisivanja, ratifikacije i provedbe Konvencije o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja
  • pružanje znanja i praktičnih rješenja za sprječavanje i prijavljivanje seksualnog nasilja nad djecom i to djeci, njihovim obiteljima/skrbnicima i društvu, a time i podizanje razine svijesti o stvarnim razmjerima seksualnog nasilja nad djecom.

Vijeće Europe kampanjama želi osnažiti vlade, članove parlamenata, mreže stručnjaka, civilno društvo, roditelje i djecu, omogućujući im poduzimanje potrebnih koraka za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nositelj je Kampanje u Republici Hrvatskoj. Udruga roditelja "Korak po korak" doprinosi Kampanji svojim aktivnostima kroz provedbu CAP programa prevencije zlostavljanja djece.