U okviru projekta Prevencija seksualnog zlostavljanja djece primjenom CAP programa, sufinanciranog od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, održane se radionice Prevencija seksualnog nasilja nad djecom u Koprivnici (06.05.2011.), Gospiću (09.05.2011.) i Karlovcu (10.05.2011.). Radionice su doprinos Kampanji Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom, "1 od 5" koji u Republici Hrvatskoj koordinira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

U najvećem broju, radionicama su prisustvovali djelatnici odgojno-obrazovnih ustanova, predstavnici socijalne i zdravstvene službe, policije, crkve te drugi zainteresirani dionici. Predavanjima i filmom Breaking silence, u kojem odrasli, koji su kao djeca bili žrtve seksualnog zlostavljanja iznose svoja iskustva, prisutni su upoznati sa složenim problemom seksualnog nasilja nad djecom te što učiniti kada se seksualno zlostavljanje razotkrije. Predstavljen je CAP program kao djelotvoran način prevencije zlostavljanja djece. Kroz raspravu razmatrane su mogućnosti poboljšanja kapaciteta lokalne zajednice za preventivni rad i kvalitetnije ostvarivanje prava djece na zaštitu od seksualnog nasilja. Prisutni su ocijenili sadržaj radionice korisnim doprinosom svojem radu.

Ovim putem Udruga zahvaljuje Ličko-senjskoj županiji te gradovima Koprivnici i Karlovcu na suradnji u organizaciji i provedbi radionica.