Udruga  roditelja "Korak po korak" u suradnji s Gradom Slavonskim Brodom provela je radionicu "Prevencija seksualnog nasilja nad djecom" 27. svibnja, 2011. godine u prostorima Gradske knjižnice. Radionica je dio projekta "Prevencija seksualnog zlostavljanja djece primjenom CAP programa" sufinanciranog od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i uvrštena je u akcijski plan provedbe kampanje Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom u Hrvatskoj. Radionici su u najvećem broju prisustvovali djelatnici odgojno-obrazovnih ustanova, predstavnici socijalne i zdravstvene službe, policije, crkve te drugi zainteresirani dionici. U ime Grada kao suorganizatora, sve sudionike radionice, pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ilijana Vrbat Pejić. Radionicu je vodila Sanja Brajković, profesorica psihologije iz Udruge roditelja "Korak po korak". Predavanjima i filmom "Breaking silence", u kojem odrasli koji su kao djeca bili žrtve seksualnog zlostavljanja iznose svoja iskustva, prisutni su upoznati sa složenim problemom seksualnog nasilja nad djecom te što učiniti kada se seksualno zlostavljanje razotkrije. Predstavljen je CAP program kao djelotvoran način prevencije zlostavljanja djece. Kroz raspravu razmatrane su mogućnosti poboljšanja kapaciteta lokalne zajednice za preventivni rad i kvalitetnije ostvarivanje prava djece na zaštitu od seksualnog nasilja. Prisutni su radionicu ocijenili kao vrijedan doprinos svom radu te iskazali želju za većim brojem edukacija u području zaštite prava i interesa djece.

Ovim putem Udruga se zahvaljuje Gradskoj upravi i Knjižnici Slavonskog Broda na suradnji u provedbi radionice.