U Gradskoj knjižnici Zadar, 13. lipnja 2011. godine održana je radionica "Prevencija seksualnog nasilja nad djecom" u organizaciji Udruge roditelja "Korak po korak". Radionica je dio projekta "Prevencija seksualnog zlostavljanja djece primjenom CAP programa" sufinanciranog od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i uvrštena je u akcijski plan provedbe kampanje Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom u Hrvatskoj. Od ožujka do lipnja ove godine, održana je u sedam gradova Republike Hrvatske i to u: Čakovcu, Vukovaru, Koprivnici, Gospiću, Karlovcu, Slavonskom Brodu i završno u Zadru.

Radionici su u najvećem broju prisustvovali djelatnici odgojno-obrazovnih ustanova, predstavnici socijalne i zdravstvene službe, policije, Crkve te drugi zainteresirani dionici. Prisutne je u ime Grada pozdravila Ivana Perić Zrilić, viša stručna savjetnica u Upravnom odjelu za odgoj i školstvo Grada Zadra. Radionicu je vodila Gorana Hitrec, psihologinja i dugogodišnja voditeljica CAP programa u Hrvatskoj. Predavanjima i filmom "Breaking silence", u kojem odrasli koji su kao djeca bili žrtve seksualnog zlostavljanja iznose svoja iskustva, prisutni su upoznati sa složenim problemom seksualnog nasilja nad djecom te što učiniti kada se seksualno zlostavljanje razotkrije. Predstavljen je CAP program kao djelotvoran način prevencije zlostavljanja djece. Kroz raspravu razmatrane su mogućnostima poboljšanja kapaciteta lokalne zajednice za preventivni rad i kvalitetnije ostvarivanje prava djece na zaštitu od seksualnog nasilja. Prisutni su radionicu ocijenili kao vrijedan doprinos svom radu te iskazali želju za većim brojem edukacija u području zaštite prava i interesa djece.

Ovim putem Udruga se zahvaljuje Gradskoj knjižnici Zadar i upravnom odjelu za odgoj i školstvo Grada Zadra na suradnji u organizaciji radionice, ali i svim gore navedenim gradovima i županijskim središtima, prisutnim dionicima kao i medijima što su podržali rad i napore Udruge u osvješćivanju važnosti ove teme.