Održane su radionice naziva PREVENCIJA SEKSUALNOG NASILJA NAD DJECOM - doprinos kampanji Vijeća Europe 'Jedno od pet'.

Radionice je organizirala Udruga roditelja „Korak po korak“ iz Zagreba u suradnji s Gradom Sveti Ivan Zelina i Gradom Petrinja. Radionice su se održale u sklopu projekta „Prevencija seksualnog nasilja nad djecom – doprinos kampanji Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom“ koji sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Cilj ovih radionica je bio poboljšati uvid u složeni problem seksualnog nasilja nad djecom, raspraviti što učiniti kad se seksualno zlostavljanje razotkrije, ukazati na važnosti preventivnog djelovanja te predstaviti CAP program prevencije nasilja nad djecom. Radionice su potakle raspravu o mogućnostima poboljšanja kapaciteta lokalne zajednice za preventivni rad i kvalitetnije ostvarivanje prava djece na zaštitu od seksualnog nasilja.
Radionicama su se odazvali ravnatelji škola, stručni suradnici i drugi djelatnici odgojno-obrazovnih ustanova, predstavnici socijalne i zdravstvene službe, udruga, policije i crkve. Ukupan broj sudionika na radionicama je brojio do 60 sudionika. Prisutan broj stručnih suradnika dokaz su velikog interesa za ovu temu što je vrijedan doprinos kampanji Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom u Republici Hrvatskoj.

Voditeljice radionice su bile Gorana Hitrec, prof. psihologije, suradnica Udruge roditelja „Korak po korak“ te izvršna direktorica Udruge Silvija Stanić, dipl. psih.