Izuzetno nam je drago pozvati vas na seminar "MALOLJETNIČKE TRUDNOĆE I RODITELJSTVO - izazovi u radu i mogućnosti" koji će se održati 03. i 04.05.2018. godine u Osijeku, u Hotelu Silver.

Seminar je namijenjen stručnjacima iz područja zaštite prava djece i obitelji koji se u svojem radu susreću s maloljetničkim trudnoćama i roditeljstvom, a održava se u sklopu trogodišnjeg programa MAMA JE MAMA za maloljetne i mlade trudnice i roditelje. 

Seminar će obuhvatiti teme: 

  • Suvremeni pristup roditeljstvu – dužnosti, obveze roditelja i načelo najboljeg interesa djeteta
  • Pojavnost i socijalni rizici vezani uz maloljetničko roditeljstvo
  • Maloljetničko roditeljstvo i prava djeteta o Uloga socijalnih radnika u radu s maloljetnim roditeljima
  • Iskustva maloljetnih majki smještenih u ustanovu socijalne skrbi – prikaz rezultata istraživanja
  • Udomiteljstvo maloljetne majke s djetetom
  • Maloljetničko roditeljstvo u Romskoj populaciji
  • Iskustva iz prakse, izazovi i mogućnosti

Voditeljice seminara su izv.prof.dr.sc. Maja Laklija, Pravni fakultet u Zagrebu, Studijski centar socijalnog rada i Silvija Stanić, dipl.psih.univ.spec.iur., Udruga roditelja „Korak po korak“.

Sudjelovanje u seminaru financirano je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te je za sve sudionike besplatno, uz osiguran ručak i osvježenja. Također, za sudionike kojima je potreban smještaj, organizirat će se noćenje u Hotelu Silver.

Seminar će biti prijavljen za bodovanje od strane Hrvatske psihološke komore i Hrvatske komore socijalnih radnika.

Molimo sve zainteresirane da se jave na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. gdje će dobiti sve potrebne informacije o prijavi, broj mjesta je ograničen!

Veselimo se vidjeti vas u Osijeku!