Na okruglom stolu predstavljeni su rezultati istraživanja provedenog u prvoj polovici 2014. godine u okviru projekta “Osnažimo pravo djece da budu sigurna”. Cilj okruglog stola bio je na temelju rezultata istraživanja osmisliti preporuke za unaprijeđenje provedbe regulative za zaštitu djeteta od nasilja, zatim te preporuke primijeniti u svom radu, radnom mjestu, u svojoj sredini, što će dugoročno unaprijediti zaštitu djeteta od nasilja. Rezultate istraživanja predstavila je voditeljica projekta Marina Trbus, dok su učenici V., XVI. i Klasične gimnazije, Petra Radić, Dorotea Šušak, Petar Soldo i Hrvoje Kožić predstavili perspektivu mladih o provedenom istraživanju i njegovim rezultatima. Dr. sc. Arijana Mataga Tintor iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Velike Gorice govorila je o ulozi lokalne zajednice u zaštiti djece, a  Gorana Hitrec, psihologinja iz Udruge roditelja "Korak po korak" predstavila je ulogu civilnog društva. Sudionici okruglog stola bili su predstavnici odgojno obrazovnih ustanova, policije, zdravstva, pravosuđa, centara za socijalnu skrb, udomitelja, organizacija civilnog društva i Grada Zagreba te učenici srednjih škola. Okrugli stol je pozdravnim govorom otvorila Silvija Stanić, izvršna direktorica Udruge roditelja "Korak po korak", a u ime gradonačelnika Milana Bandića publici se obratila Biserka Bucković, posebna viša savjetnica gradonačelnika. Moderatorica je bila Martina Horvat, socijalna pedagoginja. Okrugli stol sufinancirali su Europska unija, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Grad Zagreb.