U okviru projekta „Osnažimo pravo djece da budu sigurna“,  u Dubrovniku je,  27. i 28. 11. 2014. održana radionica na temu „Svi smo mi sustav“. Radionicu su organizirale Udruge „Korak po korak“ iz Zagreba i Feniks iz Dubrovnika u suradnji sa Sanjom Orešković Vrbanec iz Udruženja „Djeca prva“, Zagreb. Na radionici je izrađen plan konkretnih mjera za uspješniju zaštitu djece na području Dubrovačko-neretvanske županije. Na radionici su sudjelovali odgojno obrazovni djelatnici, zaposlenici centara za socijalnu skrb,  i policije, predstavnici udruga, roditelji i predstavnici lokalne samouprave.

Dogovoren je plan koji će se u narednih godinu dana provoditi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a obuhvaća četiri aktivnosti u okviru akcijskog planiranja poboljšanja socijalnih usluga u županiji. Tako je planirano kreiranje kataloga socijalnih usluga u obrazovanju (u vrtićima i školama), održavanje 1-2 edukacije za stručnjake godišnje, održavanje prezentacija o modelima suradnje s organizacijama civilnog društva te redovito održavanje, triput godišnje, sastanaka svih relevantnih resora i sektora radi unapređivanja radne prakse. Aktivnosti će u suradnji provoditi Gradski ured za društvene djelatnosti, Dubrovačko-neretvanska županija, Centar za socijalnu skrb, Udruga „Feniks“ i Društvo „Naša djeca“, vrtići i škole.