U razdoblju od 2007. do 2010. godine, provedene su brojne aktivnosti i projekti unutar podružnica Udruge roditelja "Korak po korak" i to Podružnice KOPRIVNICA i Podružnice VARAŽDIN.
Nakon 2010. godine aktivnost podružnica postupno se smanjuje te one u potpunosti prestaju s radom. Danas podružnice više nisu aktivne, no donosimo kratak pregled aktivnosti, projekata i postignuća.

Podružnica u Koprivnici započela je s radom početkom 2007. godine s ciljem okupljanja svih zainteresiranih za poboljšavanje uvjeta za zadovoljavanje potreba djece, njihov kreativan razvoj i podršku obiteljima u skrbi za razvoj i odgoj djece.  U razdoblju od 2007. do 2010. godine, uz financijsku potporu grada Koprivnice, provođeni su projekti "Roditeljstvo: Radost, brižnost, odgovornost" te "Izazovi roditeljstva".

Projekt RODITELJSTVO: RADOST, BRIŽNOST, ODGOVORNOST
proveden je tijekom 2007. i 2008. godine u partnerstvu s Knjižnicom i čitaonicom Frana Galovića u Koprivnici svakog prvog ponedjeljka u mjesecu predstavljanjem tema vezanih uz roditeljstvo i brigu o djeci.

Projekt IZAZOVI RODITELJSTVA
proveden je tijekom 2009. godine, u partnerstvu s Obiteljskim centrom Koprivničko-križevačke županije i Knjižnicom i čitaonicom Fran Galović, a s ciljem pružanja podrške obiteljima u skrbi za razvoj i odgoj djece.Podružnica u Varaždinu započela je s radom početkom 2007. godine s ciljem poticanja razvoja kvalitetnijeg roditeljstva, osobito kod romskih obitelji.
Tijekom 2008. i 2009. godine proveden je projekt "Zajedno do uspjeha" uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i nizozemske fondacije CNF-CEE.

Projekt ZAJEDNO DO USPJEHA
Projekt je proveden na području Varaždinske županije, u dva romska naselja, Sveti Đurđ i Karlovec Ludbreški, u suradnji s lokalnim udrugama "Udruga Hrvatsko srce" i "Udruga žena Sveti Đurđ".
Projekt je proveden s ciljem poticanja razvoja kvalitetnijeg roditeljstva u smislu bolje brige za zdravlje i obrazovanje djece i pružanje podrške i pomoći  učenicima, roditeljima i razrednicima s krajnjim ciljem  realizacije uspješnog i cjelovitog  osnovnoškolskog obrazovanja.