Udruga roditelja „Korak po korak“ priključila se projektu DeleteCyberbullying, koji provodi Konfederacija obiteljskih organizacija Europske unije (COFACE) uz financijsku podršku programa Europske Unije DAPHNE.

Glavni je cilj projekta pružiti informacije djeci, mladima i roditeljima o oblicima cyberbullyinga, kao i o izvorima pomoći. U svrhu podizanja svijesti o ovom značajnom problemu modernog doba, kreirana je posebna aplikacija za mobilne uređaje, a pripremljen je i edukativan film koji slikovito opisuje što je cyberbullying i kako treba postupiti u situacijama u kojima se taj oblik nasilja odvija.

Temeljni ciljevi projekta su postizanje općeg priznanja da je cyberbullying stvarna i važna opasnost koja izaziva neposredne i značajne štete, razmjena najboljih praksi oko prepoznavanja, praćenja i prevencije štetnih online komunikacija i cyberbullyinga, osobito u školama i obiteljima, te prenošenje specifičnih preporuka i politika donositelja odluka država članica Europske unije kroz primjere preventivnih kampanja s pozitivnim utjecajem.

COFACE (Konfederacija obiteljskih organizacija Europske Unije) je organizacija koja koordinira osam partnera iz različitih europskih zemalja (Španjolska, Velika Britanija, Bugarska, Belgija, Grčka, Finska, Mađarska) koje dijele isti interes o osvješćivanju problema te razvoja alata prevencije, iz čega je nastao i projekt DeleteCyberbullying. Više informacija o projektu dostupno je na web stranici projekta https://deletecyberbullying.wordpress.com/