Udruga roditelja korak po korak, kao organizacija civilnoga društva kojoj je tema prevencije nasilja među i nad mladima u svim pojavnim oblicima jedan od strateških ciljeva, drži potrebnim upozoriti nadležne institucije i zainresirane dionike na tri zaključka skupa:

1. Prijavljivanje elektroničkoga nasilja (cyberbulling), kao jednog od rastućih oblika društvenoga nasilja nije tek dobra volja već dužnost svakog građanina/ke. Pri tome postoje funkcionalni alati institucija i organizacija u tu svrhu, kao što je Red Button aplikacija MUPa, ili mogućnosti prijave organizacijama poput Centra za nestalu i zlostavljanu djecu ili Hrabrog telefona

2. Roditelji su u lancu dionika prepoznati kao „najslabija karika“, dijelom zbog nedostatka informacija o  pojavi elektroničkog nasilja, informatičkoj tehnologiji koja ga podržava, a dijelom zbog izostanka edukacije u pitanjima roditeljstva, omjeru kontrole i povjerenja, izgradnje odnosa i oblika komunikacije s djetetom. Dio roditelja zbog tih razloga umanjuje ili negira postojanje ovog problema.

3. U tom smislu ključna je i zasad nedovoljna reakcija institucija sustava gdje posebnu pažnju treba obratiti školama, centrima za socijalnu skrb te mreži škola za roditelje, pri čemu dobru zakonsku osnovu treba pretvoriti u razvijene institucije dostupne u svim dijelovima RH, što zasad nije slučaj.