Nema članaka u ovoj kategoriji. Ukoliko su ovdje prikazane potkategorije, one mogu sadržavati članke.

Potkategorije

Udruga roditelja „Korak po korak“ ostvarila je potporu Europske unije za provedbu novog projekta „Organizacije koje brinu“ u sklopu IPA komponente I- Pomoć u tranziciji i jačanju institucija. Projekt ima za cilj osnažiti organizacije civilnog društva u praćenju i zagovaranju dobrog upravljanja i transparentnog odlučivanja vezano uz politike koje se odnose na djecu i mlade. Ukupna vrijednost projekta iznosi 240.989,17 eura, od čega Europska unija osigurava 205.322,77 eura.

Projekt se provodi u tri grada: Sveti Ivan Zelina, Belišće i Vukovar u partnerstvu s organizacijama civilnog društva: PRONI – centar za socijalno podučavanje iz Osijeka, PROANIMA.Kreativka iz Vukovara, Centar mladih Belišće i Udruga mladih Zelina te grad- Sveti Ivan Zelina. Suradnici na projektu su gradovi Belišće i Vukovar te organizacija civilnog društva- Udruga gradova. Projekt predviđa podršku organizacijama civilnog društva te edukaciju službenika institucija koja se bave promocijom, poštivanjem i zaštitom prava djece i mladih na razini lokalne samouprave. Dodana vrijednost projektu je osnivanje Vijeća za prevenciju u Gradu Sveti Ivan Zelina te podrška radu Vijeća za prevenciju gradova Belišća i Vukovara koji će djelovati kao koordinacijska tijela na projektu.

Opširnije...