"Udruga roditelja Korak po Korak" najavljuje 1. Edukaciju Vijeća za prevenciju, 7. i 8. prosinca 2017. godine u Termama Jezerčica.

Edukacija se provodi u sklopu projekta Prevencija u zajednici uz podršku Ureda za suzbijanje zloporabe droga, Ministarstva zdravstva te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na edukaciji će sudjelovati 10 članova Vijeća za prevenciju iz svakog od partnerskih gradova na projektu, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina Zaprešić. Među članovima Vijeća za prevenciju bit će i gradonačelnici partnerskih gradova, koordinatori na projektu, policijski službenici, djelatnici lokalnih udruga, građani, odgojno-obrazovni djelatnici i drugi stručnjaci u ovom području.

Članovi vijeća sudjelovanjem će se educirati o problemima u ponašanju i rizičnim ponašanjima djece i mladih te učinkovitoj prevenciji u zajednici. Svako vijeće kroz edukaciju će podići razinu spremnosti za provedbu programa prevencije ovisnosti te planirati predstojeće aktivnosti na projektu.

Edukaciju predvodi voditeljica projekta Marina Trbus uz suradnice s Edukacijsko - rehabilitacijskog fakulteta, profesorice Josipu Mihić, Martinu Ferić, Mirandu Novak te Valentinu Kranželić.

One će u ovoj dvodnevnoj edukaciji kroz iskustveno učenje  pripremiti Vijeća za provedbu preventivnog programa te velikog istraživanja u siječnju kojim planiramo obuhvatiti učenike osnovnih i srednjih škola u gradovima kako bi definirali rizične i zaštitne čimbenike problema ovisnosti kod djece i mladih.

Jedan od rezultata bit će i izrada javne kampanje svih gradova te plan informiranja i uključenja građana u projektne aktivnosti.

Cilj samog projekta je doprinijeti učinkovitoj prevenciji zlouporabe sredstava ovisnosti djece i mladih kroz podršku rada Vijeća za prevenciju te ključnih ljudi u zajednicama Sv. Ivan Zelina, Jastrebarsko i Zaprešić.

 

S nestrpljenjem iščekujemo edukaciju i veselimo se radu s ključnim ljudima ovih zajednica!