U Lihtenštajnu, 27. i 28. 04.2012. godine održana je Skupština i Konferencija EPA-e (European Parents Association). Predstavnica Udruge roditelja "Korak po korak" kao članica EPA-e, sudjelovala je zajedno sa oko stotinjak delegata iz cijele Europe.

Na konferenciji kroz temu "Together" (Zajedno) razmatrani su različiti aspekti edukacije i učenja u društvu različitih kultura. Posebno je vrijedno predavanje mlade studentice podrijetlom iz Turske s prebivalištem u Švicarskoj, Elif Talay koja je govorila o promjenama u islamskom društvu te europskoj integraciji, posebice u odnosu na edukaciju mladih žena gdje sve više mladih djevojaka nastoji ostvariti svoje pravo na edukaciju i ravnopravno sudjelovanje u društvu.

Tijekom cijele Konferencije u velikoj dvorani postavljeni su štandovi gdje su predstavnici brojnih europskih delegacija mogli predstaviti svoje projekte i izmijeniti ideje i iskustva. Udruga roditelja "Korak po korak" predstavila se CAP programom prevencije nasilja nad djecom, programom za mlade majke i roditelje "Mama je mama" te programom "Škola otvorena roditeljima".

Uz predavanja i predstavljanje projekata, održane su i radionice s različitim temama. Predstavnica Udruge sudjelovala je u grupi sa predstavnicima Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Albanije. Razmatrane su mogućnosti unapređenja prava roditelja da participiraju u edukaciji i školovanju djece. Kada roditelji sudjeluju u školskome životu i učenju svoje djece, djeca su na dobitku – postižu bolji uspjeh u školi, rjeđe izostaju,  razvijaju pozitivnije socijalne stavove i ponašanje te imaju veću šansu za nastavak školovanja.

Veliki doprinos Konferenciji bila je nazočnost Kraljevske Visosti, Princeze Sophie koja je otvorila Konferenciju te ugostila delegate EPA-e u svom domu, dvorcu u Vaduzu  gdje je održala audijenciju za sve delegate sa suprugom, Princom od Lihtejnštajna, Adamom Drugim.
Također,  delegacija iz Lihtejnštjna, Liechtenstein's Dachverband (DEV), kao domaćin uvelike su doprinijeli da ovo učenje i druženje bude nezaboravno iskustvo.

Pripremila: Marina Trbus