U sklopu građanske akcije "Roditelji Volonteri" 12. svibnja 2015. provedena je manifestacija „Roditelji i škola zajedno“ koju Udruga roditelja Korak po korak provodi u partnerstvu s Osnovnom školom Ivana Cankara u Zagrebu. U okviru manifestacije organizirana je kreativna likovna radionica u sklopu koje su roditelji i djeca zajedno oslikavali veliko platno motivima na temu nenasilnog odgoja. Dramska radionica je pomogla roditeljima da se prisjete omiljenih zajedničkih aktivnosti te je poticala njihovu kvalitetniju komunikaciju s djecom. Na okruglom stolu su roditelji i učitelji raspravljali o unapređenju suradnje roditelja i škole, a neformalno je druženje, uz koncert glazbene skupine Vibrica, bila prilika roditeljima za razmjenu iskustva i međusobne podrške. Građanska akcije se provodi zahvaljujući financijskoj potpori Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.