Manifestacija "Roditelji i škola zajedno" održana je 15 svibnja 2015. u Osnovnoj školi Josipa Matoša Vukovar. Roditelji i djeca su na kreativan način obilježili Međunarodni dan obitelji: zajedno su izrađivali nakit, bubnjeve od recikliranog materijala, pripremali omiljene kolače, oslikavali svilu, izrađivali tortu i dizajnerske ukrase od papira te sudjelovali  u sportskim aktivnostima. Na taj način su ukazali na važnost zajedničkog djelovanja roditelja i odgojno-obrazovnih djelatnika u odgoju djeteta te promicali vrijednosti nenasilnog odgoja i pozitivnog roditeljstva. Događaj je organiziran u sklopu projekta „Umreženi protiv nasilja“ koji Udruga roditelja Korak po korak provodi u partnerstvu s Osnovnom školom Josipa Matoša u Vukovaru. Projekt traje od početka siječnja do kraja srpnja 2015. godine, a provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.