U Vukovaru je u svibnju proveden projekt Roditelji volonteri, kojem je cilj promicati vrijednosti društva usmjerenog na djecu, odnosno društva koje djecu smatra svojim najvećim bogatstvom i stoga kao prioritet postavlja njihovu dobrobit, razvoj i školovanje. Projektom se želi još više osvijestiti roditelje, djecu i učitelje o važnosti zajedničkog dijaloga u usvajanju, primjeni i promicanju vrijednosti nenasilnog odgoja te skretanja pozornosti na štetnost tjelesnog kažnjavanja. Važan je dio projekta poticanje roditelja, učitelja i djece na zajedničke aktivnosti i kvalitetno zajedničko provođenje vremena, a u tu su svrhu u suradnji s Osnovnom školom Josipa Matoša u Vukovaru organizirane manifestacije pod nazivom „Roditelji i škola zajedno“. Održano je ukupno osam događanja koja su objedinila likovne, dramske, sportske i kreativne radionice i na kojima je sudjelovalo ukupno 52 djece i 30 roditelja. Nakon radionica roditelji su procijenili da im je sudjelovanje bilo izrazito korisno za izgradnju odnosa s djetetom i iskazali interes za buduće uključenje u slične projekte. Projekt je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.