U Dubrovniku se 29. i 30. travnja 2016. održava međunarodna konferencija „Škola kao mjesto učenja aktivnog građanstva za roditelje i djecu“ u organizaciji Europske udruge roditelja (European Parents Association – EPA) i Udruge roditelja "Korak po korak" iz Zagreba. Cilj konferencije je razmijeniti iskustva različitih europskih zemalja o načinima suradnje roditelja i škole kako bi se unaprijedila kvaliteta odgoja i obrazovanja djece. Ovakva konferencija održava se svake godine u jednoj od zemalja članica te se ove godine po prvi puta održava u Hrvatskoj. Udruga roditelja „Korak po korak“ provodi razne aktivnosti s ciljem poticanja suradnje roditelja i škole te razvoja povjerenja između roditelja i obrazovnog sustava jer se time postiže i veće povjerenje djece u obrazovni sustav te u konačnici bolje obrazovanje. Održavanje međunarodne konferencije s ciljem poticanja suradnje roditelja i škole kao i razmjene iskustava i primjera dobre prakse, vidimo kao odličnu priliku za uvođenjem pozitivnih promjena i na području Republike Hrvatske. Na konferenciju pozivamo sve zainteresirane građane, a posebno roditelje, ravnatelje, učitelje, nastavnike i stručne suradnike u školama. Više informacija o programu same konferencije nalazi se na sljedećim poveznicama: poziv i invitation. Prijave za konferenciju su otvorene do 20. travnja 2016., a za sve dodatne informacije i pomoć pri organizaciji smještaja možete se obratiti Udruzi roditelja „Korak po korak“ na broj telefona 01/4855-578 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.