Udruga roditelja "Korak po korak“ u 2018. godini nastavlja sa provedbom svog projekta „Uključeni roditelji“. Cilj projekta je smanjenje diskriminacije i povećana integracija bivših zatvorenika, te njihovih obitelji. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade, a odvija se u partnerstvu sa Ministarstvom pravosuđa.

Prvi sastanak facilitatora održan je u ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine u prostoru Udruge roditelja "Korak po korak", na kojem su uz predstavnice Udruge sudjelovali i Zvonimir Penić, načelnik Sektora tretmana, Dijana Todosiev, voditeljica Službe u Sektoru za probaciju, Ksenija Ivenčnik Blažević, voditeljica Odjela tretmana zatvorenica Kaznionice u Lepoglavi, Dragana Vasović, viša stručna savjetnica u Odjelu tretmana Kaznionice u Lepoglavi te Ana Šimić i Maja Samsa, predstavnice Probacijskog ureda Zagreb I i II.

Sudionici sastanka iznijeli su svoj pogled na trenutno stanje usluga i potreba te je projekt „Uključeni roditelji“ izdvojen kao važan korak na zajedničkom putu ka uspješnijoj integraciji bivših zatvorenika. Također, planirao se ritam provedbe projektnih aktivnosti te suradnja s partnerima – posjeti kaznionicama u Lepoglavi i Požegi te ostvarivanje uže suradnje s Probacijskim uredima.

Kroz suradnju s našim partnerima iz Ministarstva pravosuđa nadamo se informirati i uključiti što više korisnika u usluge koje pružamo te u konačnici doprinijeti inkluziji roditelja, bivših zatvorenika, u zajednicu.

Ukoliko se prepoznajete u opisu i zainteresirani ste za podršku u vidu individualnog ili obiteljskog savjetodavnog rada pozivamo vas da se javite u Udrugu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 01/4855 578.