Trening društvene pravde prva je edukacija projekta Uključene zajednice. Održat će se od 9. do 11. listopada ove godine u prostoru Udruge RODA, u Zagrebu.

Trening će voditi psihologinje Sanja Brajković i Marina Trbus iz POU Korak po Korak. Tijekom edukacije sudionici će biti senzibilizirani o poteškoćama s kojima se susreću ugrožene skupine društva, bivši zatvorenici.

Na edukaciji će sudjelovati udruge s područja Osijeka, Zadra, Zagreba i Varaždina, a uskoro ćemo objaviti i poziv na uključenje u projekt.

Ovo je prva u nizu edukacija kojom započinjemo razvoj modela Uključenih zajednica, a s ciljem osnaživanja i senzibilizacije lokalnih zajednica za prihvat bivših zatvorenika u društvo.

Sudjelovanje je besplatno, a udruge koje će sudjelovati u projektu kroz edukacije, volonterske akcije i razvoj lokalne politike ojačat će kapacitete u području rada resocijalizacije bivših zatvorenika i njihov pozitivan prihvat u društvo.

 

Ukupna vrijednost projekta: 1.029.353,12 kn.

Iznos koji sufinancira EU: 874.950,15 kn.

Razdoblje provedbe projekta: 11. srpanj 2019. – 11. listopad 2020.

Voditeljica projekta: Iva Buconjić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Udruge roditelja "Korak po korak".

Više informacija o potporama možete pronaći na: 

www.strukturnifondovi.hr i  www.esf.hr.