Trening društvene pravde prva je u nizu edukacija projekta Uključene zajednice održana u Udruzi Roda od 9. do 11. listopada.

 

Ovaj projekt sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

U projekt su se uključile udruge iz Zagreba, Varaždina, Osijeka i Zadra kako bi se osposobile za rad s bivšim zatvorenicima i njihovim obiteljima s jedne strane te senzibilizirale i pripremile lokalnu zajednicu za kvalitetan postpenalni prihvat s druge strane.

 

Trening su vodile psihologinje Sanja Brajković i Marina Trbus iz POU Korak po Korak. Sudjelovanjem na edukaciji otvoreno je područje stigme i predrasuda prema ranjivim skupinama, ali i strahova te potreba lokalne zajednice kako bi prihvat u zajednicu bio pozitivan.

 

Ova edukacija omogućila nam je međusobno upoznavanje, povezivanje i prve korake k uspješnoj suradnji kako bi u nastavku projekta radili na razvoju modela Uključene zajednice - univerzalnog modela za uspješnu integraciju ugroženih skupina u društvo.

 

Na edukaciji su sudjelovale predstavnice udruga iz četiri grada:

Zagreb – Udruga Pet plus, Udruga Status M, Udruga Igra, Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje Sirius, Društvo za psihološku pomoć Modus;

 

Varaždin – Udruga savjetovališta „Uz tebe sam“, Udruga Novi put, Društvo psihologa Varaždin;

 

Osijek – Crveni križ Osijek, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu;

 

Zadar – Udruga odgajatelja predškolske djece Maraške, Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat.


Krajem studenog slijedi druga edukacija projekta - Pravni okviri i zagovarački okviri, koju će voditi partnerice na projektu, Ivana Zanze i Branka Mrzić Jagatić iz Udruge RODA.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Udruge roditelja "Korak po korak".

Više informacija o potporama možete pronaći na:

www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.