Uključiva podrška novi je projekt programa Uključeni roditelji. Provodi se uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U projektu surađujemo s Probacijskim uredima I i II u Zagrebu te drugim stručnjacima iz područja promocije i zaštite ljudskih prava i prava djece kako bi podigli razinu provedbe antidiskriminacijske politike s ciljem prevencije socijalne isključenosti ranjivih skupina kao što su (bivši) zatvorenici, osuđenici i djeca.

Projektom želimo utjecati na održavanje pozitivnog odnosa roditelj – dijete kod (bivših) zatvorenika i osuđenika kroz ublažavanje simptoma poteškoća mentalnog zdravlja te jačanje roditeljskih kompetencija. Na taj način dugoročno želimo stvoriti uvjete za uspješnu resocijalizaciju i reintegraciju bivših zatvorenika.

Zatvorenice i zatvorenike Kaznionica Lepoglava i Požega te Zatvora Bjelovar uključit ćemo u radionice aktivnog nošenja s poteškoćama mentalnog zdravlja kako bi ih podučili adekvatnim tehnikama relaksacije i samopomoći u slučaju javljanja anksioznih simptoma, ali i informirali o važnosti profesionalne pomoći te mogućnostima uključivanja u psihosocijalnu podršku nakon izlaska iz zatvora.

Osobe u tretmanu Probacijskih ureda uključit ćemo u psihološka savjetovanja kojima je cilj promicanje mentalnog zdravlja, osnaživanje za kvalitetnije roditeljstvo, osobni rast i razvoj te ostvarivanje kvalitetnijih partnerskih odnosa.

Ovim projektom nastojimo doprinijeti kvalitetnoj resocijalizaciji bivših zatvorenika u društvo te ističemo važnost brige za mentalno zdravlje kod zatvorske populacije.

Za sve dodatne informacije i upite možete kontaktirati voditeljicu projekta Miju Krpan na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..