Udruga roditelja „Korak po korak“ održala je webinar pod nazivom Uključiva podrška koji je proveden u ponedjeljak, 31.8.2020 od 11:00 do 12:30 sati putem online Jitsi platforme. Webinar je organiziran u sklopu istoimenog projekta koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Webinar je bio namijenjen stručnjacima iz različitih sektora koji se bave počiniteljima kaznenih djela odnosno, njihovom resocijalizacijom i reintegracijom u zajednicu. Sudjelovalo je ukupno 26 sudionika s područja cijele Republike Hrvatske, a naše gošće predavačice bile su Izv.prof.dr.sc. Anita Jandrić Nišević  sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, predstavnica Kaznionice u Lepoglavi te Mia Krpan koja je predstavljala projekt i aktivnosti provedene na projektu Uključiva podrška.

Sadržaj webinara sačinjavale su teme o znanstveno utemeljenom pristupu rada s počiniteljima kaznenih djela, motivaciji počinitelja kaznenih djela za suradnju, provedbi motivacijskog intervjua s nedobrovoljnim klijentima, kako umanjiti psihosocijalne posljedice koje utječu na njihovu prilagodbu na život po izlasku iz zatvora te predstavljanje tretmanskog rada u Kaznionici Lepoglava.

Po završetku izlaganja, održana je kratka diskusija u kojoj su sudionici izrazili veliki interes za teme ovog, ali i srodnog područja.